Πως η ΕΠΙΓΝΩΣΗ άλλαξε τα δεδομένα στην online εκπαίδευση

Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία πως οι τελευταίοι μήνες αποτέλεσαν μια πρόκληση για την εκπαιδευτική κοινότητα σε παγκόσμιο επίπεδο.Παρόλα αυτά, όλοι στην ΕΠΙΓΝΩΣΗ καταφέραμε όχι μόνο να ανταποκριθούμε με επιτυχία αλλά και να θέσουμε νέα στάνταρ στον τρόπο με τον οποίο διδάσκουμε.Αγκαλιάσαμε την τεχνολογία και έγιναν γρήγορα, ουσιαστικά αλλά και πρωτοποριακά βήματα σε επίπεδό νομού, καθώς σε Πανελλαδικό επίπεδο, με σκοπό να αναβαθμίσουμε την εκπαιδευτική εμπειρία.

Τέλος χτίσαμε πρακτικά έναν επιπλέον εκπαιδευτικό μηχανισμό που προσφέρει την δυνατότητα απομακρυσμένης εκπαίδευσης σε όλους και όλες, με τις αρχές και πλεονεκτήματα της ΕΠΙΓΝΩΣΗΣ!

Πως έγινε η ψηφιακή μεταμόρφωση της ΕΠΙΓΝΩΣΗΣ;

Ο πρωταρχικός μας στόχος ήταν ( και παραμένει ) να προσφέρουμε ποιοτική και διαδραστική διδασκαλία, τόσο εντός του φροντιστηρίου όσο και απομακρυσμένα. Η αρχή έγινε με μια μεγάλη επένδυση σε νέο τεχνολογικό εξοπλισμό που ξεκλείδωσε καινούργιες μεθόδους διδασκαλίας. Πιο συγκεκριμένα επενδύσαμε σε ένα διπλό σχήμα σύνδεσης με το διαδίκτυο μέσα από επίγειες ( οπτικές ίνες ) αλλά και δορυφορικές υποδομές.

Στην συνέχεια κάναμε τις αίθουσες μας «έξυπνές» μέσα από μια σειρά αναβαθμίσεων όπως:

  • Ψηφιακοί διαδραστικοί πίνακες που επιτρέπουν την προβολή της διδακτέας ύλης σε πραγματικό χρόνο τόσο σε μαθητές που ήταν εντός της αίθουσας όσο και σε μαθητές που ήταν σε απομακρυσμένες τοποθεσίες.
  • Λογισμικό τηλεκπαίδευσης βασισμένο στο Microsoft Teams
  • Ψηφιακές κάμερες και μικρόφωνα
  • Βελτίωση της οπτικοακουστικής εμπειρίας

Πως το προσωπικό μας ανέβασε τον πήχη της εκπαίδευσης ψηλά, σε μερικές εβδομάδες

Οι αναβαθμισμένες υποδομές μας επέτρεψαν στους καθηγητές μας να παραδίδουν κανονικά τα μαθήματα τους, αδιάλειπτα, σε όλους τους μαθητές μας, μέσα από τις αίθουσες μας! Οι καθηγητές παρέδιδαν τα μαθήματα τους από τις ίδιες αίθουσες που αξιοποιούσαν όλα αυτά τα χρόνια ( και όχι από το σπίτι τους ), δημιουργώντας μια νέα αλλά ταυτόχρονα γνώριμη εκπαιδευτική εμπειρία υψηλού επιπέδου.

Οι μαθητές είχαν ( και συνεχίζουν να έχουν ) την δυνατότητα να παρακολουθούν πλέον μαθήματα, απομακρυσμένα, σε πραγματικό χρόνο και να επικοινωνούν με τον καθηγητή, σαν να είναι μέσα στην αίθουσα. Τέλος το εκπαιδευτικό μας προσωπικό ήταν σε θέση να εκμεταλλευθεί στο έπακρο τις υποδομές, την γραμματειακή υποστήριξη αλλά και τις δυνατότητες που προσφέρει το φροντιστήριο σε αυτούς, με απώτερο σκοπό να γίνει η διδασκαλία πιο εύκολη, ποιοτική και ευχάριστη!

Έτσι πλέον μπορούμε να προσφέρουμε εξολοκλήρου απομακρυσμένη, ποιοτική και ανθρωποκεντρική εκπαίδευση!

Διατηρήσαμε το πιο σημαντικό πλεονέκτημα μας ζωντανό: την προσωπική επαφή σε πραγματικό χρόνο

Οι υποδομές μας σε συνδυασμό με τις ικανότητες του εκπαιδευτικού μας προσωπικού, κατάφεραν να κρατήσουν ζωντανούς τους ανθρώπινους δεσμούς και επικοινωνία ανάμεσα σε μαθητές – δασκάλους και γονείς. Σίγουρα η δια ζώσης εκπαίδευση έχει τα πλεονεκτήματα της αλλά Οι εξελίξεις όμως και οι ανάγκες αλλάζουν με ραγδαίους ρυθμούς.

Για αυτό εμείς, κόντρα στην αντίληψη του ότι η τεχνολογία «αποξενώνει», αποδείξαμε περίτρανα πως η τεχνολογία μπορεί να μας βοηθήσει ώστε να είμαστε ο ένας κοντά στον άλλο, ώστε να εξασφαλίσουμε το καλύτερο δυνατό μέλλον, επαγγελματική σταδιοδρομία αλλά και ευτυχία των μαθητών μας.

Και αυτό φαίνεται στα χαμόγελα των παιδιών μας!

Θέλεις να βιώσεις και εσύ την νέα εμπειρία απομακρυσμένης εκπαίδευσης; Τώρα μπορείς!

Απλά συμπλήρωσε την παρακάτω φόρμα και ένας σύμβουλος εκπαίδευσης θα επικοινωνήσει μαζί σου για να σου λύσει κάθε απορία. Μάθε από πρώτο χέρι πως πραγματικά είναι η ποιοτική απομακρυσμένη εκπαίδευση, σήμερα!

 

[ipt_fsqm_form id=”6″]

 

 

Σας ευχαριστούμε για την εμπιστοσύνη και μείνετε συντονισμένοι: οι εξελίξεις συνεχίζονται!