ΕΝΑΡΞΗ ΤΜΗΜΑΤΩΝ ΑΠΟΦΟΙΤΩΝ

Την Δευτέρα 27 Σεπτεμβρίου ξεκινούν τα νέα τμήματα αποφοίτων για προετοιμασία Πανελλήνιων Εξετάσεων για το 2022.
Έναρξη μαθημάτων δια ζώσης και διαδικτυακά:
Θετικών Σπουδών
 • Μαθηματικά
 • Φυσική
 • Χημεία
 • Νεοελληνική Γλώσσα & Λογοτεχνία
Σπουδών Υγείας
 • Φυσική
 • Χημεία
 • Βιολογία
 • Νεοελληνική Γλώσσα & Λογοτεχνία
Οικονομίας-Πληροφορικής
 • Μαθηματικά
 • Οικονομία
 • Πληροφορική
 • Νεοελληνική Γλώσσα & Λογοτεχνία
Ανθρωπιστικών Σπουδών
 • Νεοελληνική Γλώσσα & Λογοτεχνία
 • Αρχαία
 • Λατινικά
 • Ιστορία
Για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε μαζί μας στο 2510.838203

Πως η ΕΠΙΓΝΩΣΗ άλλαξε τα δεδομένα στην online εκπαίδευση

Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία πως οι τελευταίοι μήνες αποτέλεσαν μια πρόκληση για την εκπαιδευτική κοινότητα σε παγκόσμιο επίπεδο.Παρόλα αυτά, όλοι στην ΕΠΙΓΝΩΣΗ καταφέραμε όχι μόνο να ανταποκριθούμε με επιτυχία αλλά και να θέσουμε νέα στάνταρ στον τρόπο με τον οποίο διδάσκουμε.Αγκαλιάσαμε την τεχνολογία και έγιναν γρήγορα, ουσιαστικά αλλά και πρωτοποριακά βήματα σε επίπεδό νομού, καθώς σε Πανελλαδικό επίπεδο, με σκοπό να αναβαθμίσουμε την εκπαιδευτική εμπειρία.

Τέλος χτίσαμε πρακτικά έναν επιπλέον εκπαιδευτικό μηχανισμό που προσφέρει την δυνατότητα απομακρυσμένης εκπαίδευσης σε όλους και όλες, με τις αρχές και πλεονεκτήματα της ΕΠΙΓΝΩΣΗΣ!

Πως έγινε η ψηφιακή μεταμόρφωση της ΕΠΙΓΝΩΣΗΣ;

Ο πρωταρχικός μας στόχος ήταν ( και παραμένει ) να προσφέρουμε ποιοτική και διαδραστική διδασκαλία, τόσο εντός του φροντιστηρίου όσο και απομακρυσμένα. Η αρχή έγινε με μια μεγάλη επένδυση σε νέο τεχνολογικό εξοπλισμό που ξεκλείδωσε καινούργιες μεθόδους διδασκαλίας. Πιο συγκεκριμένα επενδύσαμε σε ένα διπλό σχήμα σύνδεσης με το διαδίκτυο μέσα από επίγειες ( οπτικές ίνες ) αλλά και δορυφορικές υποδομές.

Στην συνέχεια κάναμε τις αίθουσες μας «έξυπνές» μέσα από μια σειρά αναβαθμίσεων όπως:

 • Ψηφιακοί διαδραστικοί πίνακες που επιτρέπουν την προβολή της διδακτέας ύλης σε πραγματικό χρόνο τόσο σε μαθητές που ήταν εντός της αίθουσας όσο και σε μαθητές που ήταν σε απομακρυσμένες τοποθεσίες.
 • Λογισμικό τηλεκπαίδευσης βασισμένο στο Microsoft Teams
 • Ψηφιακές κάμερες και μικρόφωνα
 • Βελτίωση της οπτικοακουστικής εμπειρίας

Πως το προσωπικό μας ανέβασε τον πήχη της εκπαίδευσης ψηλά, σε μερικές εβδομάδες

Οι αναβαθμισμένες υποδομές μας επέτρεψαν στους καθηγητές μας να παραδίδουν κανονικά τα μαθήματα τους, αδιάλειπτα, σε όλους τους μαθητές μας, μέσα από τις αίθουσες μας! Οι καθηγητές παρέδιδαν τα μαθήματα τους από τις ίδιες αίθουσες που αξιοποιούσαν όλα αυτά τα χρόνια ( και όχι από το σπίτι τους ), δημιουργώντας μια νέα αλλά ταυτόχρονα γνώριμη εκπαιδευτική εμπειρία υψηλού επιπέδου.

Οι μαθητές είχαν ( και συνεχίζουν να έχουν ) την δυνατότητα να παρακολουθούν πλέον μαθήματα, απομακρυσμένα, σε πραγματικό χρόνο και να επικοινωνούν με τον καθηγητή, σαν να είναι μέσα στην αίθουσα. Τέλος το εκπαιδευτικό μας προσωπικό ήταν σε θέση να εκμεταλλευθεί στο έπακρο τις υποδομές, την γραμματειακή υποστήριξη αλλά και τις δυνατότητες που προσφέρει το φροντιστήριο σε αυτούς, με απώτερο σκοπό να γίνει η διδασκαλία πιο εύκολη, ποιοτική και ευχάριστη!

Έτσι πλέον μπορούμε να προσφέρουμε εξολοκλήρου απομακρυσμένη, ποιοτική και ανθρωποκεντρική εκπαίδευση!

Διατηρήσαμε το πιο σημαντικό πλεονέκτημα μας ζωντανό: την προσωπική επαφή σε πραγματικό χρόνο

Οι υποδομές μας σε συνδυασμό με τις ικανότητες του εκπαιδευτικού μας προσωπικού, κατάφεραν να κρατήσουν ζωντανούς τους ανθρώπινους δεσμούς και επικοινωνία ανάμεσα σε μαθητές – δασκάλους και γονείς. Σίγουρα η δια ζώσης εκπαίδευση έχει τα πλεονεκτήματα της αλλά Οι εξελίξεις όμως και οι ανάγκες αλλάζουν με ραγδαίους ρυθμούς.

Για αυτό εμείς, κόντρα στην αντίληψη του ότι η τεχνολογία «αποξενώνει», αποδείξαμε περίτρανα πως η τεχνολογία μπορεί να μας βοηθήσει ώστε να είμαστε ο ένας κοντά στον άλλο, ώστε να εξασφαλίσουμε το καλύτερο δυνατό μέλλον, επαγγελματική σταδιοδρομία αλλά και ευτυχία των μαθητών μας.

Και αυτό φαίνεται στα χαμόγελα των παιδιών μας!

Θέλεις να βιώσεις και εσύ την νέα εμπειρία απομακρυσμένης εκπαίδευσης; Τώρα μπορείς!

Απλά συμπλήρωσε την παρακάτω φόρμα και ένας σύμβουλος εκπαίδευσης θα επικοινωνήσει μαζί σου για να σου λύσει κάθε απορία. Μάθε από πρώτο χέρι πως πραγματικά είναι η ποιοτική απομακρυσμένη εκπαίδευση, σήμερα!

 

Loading

 

 

Σας ευχαριστούμε για την εμπιστοσύνη και μείνετε συντονισμένοι: οι εξελίξεις συνεχίζονται!

 

Ξέρεις το επάγγελμα που θα σε κάνει χαρούμενο;

Αν έχεις παιδιά που ξεκινάνε φέτος την Α’ ή Β’ Λυκείου τότε γνωρίζεις πολύ καλά πως οι επόμενες επιλογές που αφορούν το επάγγελμα αλλά και την ευτυχία τους είναι κρίσιμες!

Και ας είμαστε ειλικρινής: η επίτευξή των ονείρωντους αλλά και οικονομική / επαγγελματική αποκατάσταση τους εξαρτάται από την σωστή επιλογή σχολής.

«Τι κλάδο να ακολουθήσουν; Θα αξίζουν τον κόπο οι σπουδές τους και τα χρήματα που θα επενδύσουμε ή θα χάσουν τον χρόνο τους; Θα βρουν μια καριέρα που τα κάνει πραγματικά χαρούμενα; Η θα καταλήξουν στο να σπουδάσουν κάτι που δεν  θα τα κάνει ευτυχισμένα;»

Οι απαντήσεις στις παραπάνω ερωτήσεις είναι εξαιρετικά δύσκολες επειδή η ενημέρωση πολλές φορές είναι ελλιπής αλλά και επειδή οι πιέσεις που ασκούνται μερικές φορές επάνω τους από οικογένεια και τα σπρώχνουν προς μια κατεύθυνση που μπορεί να μην είναι ιδανική.

Υπάρχει όμως λύση! Και μπορείς να την ανακαλύψεις ΔΩΡΕΑΝ στην ΕΠΙΓΝΩΣΗ!

Η λύση λέγεται «HORIZON» και είναι ένα Τεστ Επαγγελματικών Ενδιαφερόντων που κατασκευάστηκε στη χώρα μας. Αποτελεί ένα ευρύ ψυχομετρικό εργαλείο διαθέσιμο στην ελληνική γλώσσα και λειτουργεί σε αρμονία με βάση το ελληνικό εκπαιδευτικό σύστημα.

Το Τεστ HORIZON αποτελείται από διαδραστικές ερωτήσεις που έχουν άμεση σχέση με διάφορες επαγγελματικές δραστηριότητες.

 

 

Κάθε μαθητής μπορεί να απαντήσει με μερικά κλικ τις ερωτήσεις αυτές και να ανακαλύψει με μεγάλη ακρίβεια και αξιοπιστία συγκεκριμένες σχολές που ταιριάζουν στην προσωπικότητα του, από ΑΕΙ που υπάρχουν στο μηχανογραφικό δελτίο.

Επίσης, μπορεί να συμβουλέψει τον μαθητή για την ομάδα προσανατολισμού που θα επιλέξει και τα αντίστοιχα επιστημονικά πεδία εξειδίκευσης ( προβληματισμούς που έχει ο μαθητής στο τέλος της Α’ Λυκείου και αντίστοιχα στο τέλος της Β’ Λυκείου).

Μετά το τεστ ακολουθεί ανάλυση των αποτελεσμάτων αλλά και μια συνάντηση με εξειδικευμένο σύμβουλο που θα είναι εκεί για εσάς ώστε να απαντήσει σε κάθε σας ερώτηση με στόχο να σας βοηθήσει, με πρακτικό τρόπο, στο να κάνετε τις σωστές επιλογές.

Τι είπαν όσοι και όσες έκαναν το τέστ;

Όσοι και όσες έκαναν το τεστ, έμειναν έκπληκτοι! Γιατί άραγε;

Μέσα από το τεστ ανακάλυψαν νέες εντυπωσιακές πτυχές του εαυτού τους αλλά και είχαν μια ξεκάθαρη εικόνα για το πως να επιλέξουν σωστά τις σπουδές που θα οδηγήσουν στην επαγγελματική επιτυχία αλλά και στην εκπλήρωση των ονείρων τους!

Τώρα μπορείς να κάνεις το ίδιο και εσύ ΕΝΤΕΛΩΣ ΔΩΡΕΑΝ!

Εξασφάλισε μια ΔΩΡΕΑΝ συμμετοχή σήμερα ! Οι θέσεις είναι περιορισμένες!

Μπες στην λίστα αναμονής και εξασφάλισε την δυνατότητα να κάνεις το “Horizon” test. Ο δρόμος της επαγγελματικής επιτυχίας και προσωπικής ευτυχίας σε περιμένει να τον ανακαλύψεις!

 

Loading

 

Επιπλέον πληροφορίες

Υπεύθυνη ανάπτυξης του ερωτηματολογίου είναι η Δρ. Γεωργία Αθ. Κουμουνδούρου, Διδάκτωρ του Πανεπιστημίου Αθηνών στο αντικείμενο της Επαγγελματικής Συμβουλευτικής, κάτοχος Μεταπτυχιακού Διπλώματος Ειδίκευσης στη «Συμβουλευτική και Επαγγελματικό Προσανατολισμό» του Τμήματος Φιλοσοφίας-Παιδαγωγικής-Ψυχολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών. Είναι Εκπαιδευτικός, Πτυχιούχος Τμήματος Φιλοσοφίας-Παιδαγωγικής-Ψυχολογίας (κατεύθυνση: Ψυχολογία) του Πανεπιστημίου Αθηνών. Επιστημονικός συνεργάτης στην ανάπτυξη και εγκυροποίηση του τεστ είναι ο Δρ. Ιωάννης Τσαούσης, Επίκουρος Καθηγητής στο τμήμα Ψυχολογίας του Πανεπιστημίου Κρήτης.

Δωρεάν Ημερίδα Επαγγελματικού Προσανατολισμού στην Καβάλα

Το φροντιστήριο Επίγνωση σε συνεργασία με την Orientum – Σύμβουλοι Σταδιοδρομίας σας προσκαλεί στην δωρεάν ημερίδα μας με θέμα «ΗΜΕΡΙΔΑ ΣΤΑΔΙΟΔΡΟΜΙΑΣ: ΠΩΣ ΝΑ ΕΠΙΛΕΞΕΙΣ ΣΩΣΤΑ ΤΗΝ ΣΧΟΛΗ ΚΑΙ ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΗ ΜΕ ΕΠΙΤΥΧΙΑ»

Δηλώστε δωρεάν συμμετοχή στην φόρμα που θα βρείτε στο τέλος του άρθου και εξασφαλίστε την θέση σας.

Η εκδήλωση θα γίνει την Παρασκευή 30 Αυγούστου 19, στις 18:00 στην αίθουσα Φίλλιπος του Galaxy Hotel, και η είσοδος είναι δωρεάν.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης οι μαθητές και οι γονείς τους θα αποκτήσουν όλες τις απαραίτητες πληροφορίες για τις σχολές της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης και τα επαγγέλματα στο χώρο εργασίας.Επιπλέον θα ενημερωθούν για τα επαγγελματικά δικαιώματα των τμημάτων και θα μάθουν χρήσιμες πληροφορίες που θα τους βοηθήσουν στη σωστή συμπλήρωση του μηχανογραφικού δελτίου. Η εκδήλωση απευθύνεται σε μαθητές όλων των τάξεων του Λυκείου, σε γονείς αλλά και σε όσους ενδιαφέρονται να ενημερωθούν πλήρως για τα Πανεπιστημιακά και Τεχνολογικά Ιδρύματα της χώρας.

Η βασική θεματολογία της εκδήλωσης είναι:

 • Πως επιλέγω σχολή
 • Πως επιλέγω κατεύθυνση
 • Πρόγραμμα Σπουδών των Σχολών
 • Επαγγελματικά Δικαιώματα Σχολών
 • Μεταπτυχιακά Προγράμματα
 • Προοπτικές της κάθε σχολής

Γιατί αξίζει να την παρακολουθήσετε:

Η εκδήλωση έχει συνολική διάρκεια 3-4 ώρες και είναι απόλυτα διαδραστική. Οι μαθητές και οι γονείς έχουν την ευκαιρία να κάνουν ερωτήσεις καθ’ όλη τη διάρκεια της εκδήλωσης αλλά και στο τέλος της. Οι μαθητές και οι γονείς αποκτούν όλες τις απαραίτητες πληροφορίες και εφόδια που χρειάζονται για να πάρουν τη σωστή απόφαση για τη σχολή και το επάγγελμα που θα επιλέξουν.Έτσι θα λυθούν όλες οι απορίες σας υπεύθυνα και θα είστε σε θέση να λάβετε την σωστή απόφαση για το μέλλον.

 

Webinar: Πώς να διαχειριστείς το άγχος και την αβεβαιότητα των καταστάσεων

O Εκπαιδευτικός Οργανισμός διοργανώνει σεμινάριο που θα πραγματοποιηθεί διαδικτυακά το Σάββατο 30 Ιανουαρίου 2021, ώρα 18:00 και απευθύνεται σε μαθητές, γονείς και εκπαιδευτικούς.

Στο webinar θα αναπτυχθούν θέματα θετικής αντιμετώπισης καταστάσεων άγχους μαθητών και οικογενειακού περιβάλλοντος εν μέσω πανδημίας.

Εισηγητής του webinar θα είναι ο καταξιωμένος coach θετικής ψυχολογίας Δημήτρης Φλαμούρης, συγγραφέας των best seller βιβλίων “Ψυχο-λογικές Σχέσεις” και “Ψυχο-λογικά Μυστικά που μακάρι να γνώριζα νωρίτερα”

Blog: www.dimitrisflamouris.com

FB: @psychologikoblog


Πρόγραμμα Webinar

17:30-18:00 Είσοδος στην πλατφόρμα

18:00-18:05 Καλωσόρισμα από τη Διεύθυνση της Επίγνωσης

18:05 Έναρξη Εισήγησης

19:00 Ολοκλήρωση Webinar και Κλήρωση βιβλίων

Σε όλη την διάρκεια ο εισηγητής θα απαντάει στις ερωτήσεις των μαθητών.

Webinar: Πώς να φτιάξω ασφαλές Μηχανογραφικό

ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ

‘’ΠΩΣ ΝΑ ΦΤΙΑΞΩ ΑΣΦΑΛΕΣ ΜΗΧΑΝΟΓΡΑΦΙΚΟ’’

για μαθητές της Γ’ Λυκείου

Ο Εκπαιδευτικός Οργανισμός Επίγνωση & το Φροντιστήριο κλειστών τμημάτων «4» σας προσκαλούν στο σεμινάριο:

«Πώς να φτιάξω ένα ασφαλές μηχανογραφικό»

Το σεμινάριο θα πραγματοποιηθεί διαδικτυακά μέσω της εφαρμογής Teams το Σάββατο 20 Φεβρουαρίου 2021, στις 18:00 και απευθύνεται μόνο σε μαθητές της Γ’ Λυκείου και στους γονείς τους.

Το σεμινάριο περιλαμβάνει τις εξής θεματικές ενότητες:

 • Γιατί αυτή την περίοδο μηχανογραφικό;
 • Η φιλοσοφία του μηχανογραφικού
 • Λάθη που κάνω στο μηχανογραφικό μου
 • Περιήγηση στην ηλεκτρονική πλατφόρμα ‘’e-πάμε πανεπιστήμιο’’, που αποτελεί το πιο ολοκληρωμένο σύστημα πληροφόρησης και στατιστικής ανάλυσης για οτιδήποτε αφορά στην πρόσβαση στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση.
 • Πως θα φτιάξω με ασφάλεια το μηχανογραφικό μέσα από το e-πάμε πανεπιστήμιο

Εισηγητής:

– κ. Αποστόλης Τζιανάκης

Σύμβουλος Σπουδών της εταιρείας Orientum-Σύμβουλοι Σταδιοδρομίας


Πρόγραμμα Webinar

17:30-18:00 Είσοδος στην πλατφόρμα

18:00-18:05 Καλωσόρισμα από τη Διεύθυνση της Επίγνωσης

18:05 Έναρξη Εισήγησης

19:00 Ολοκλήρωση Webinar

Σε όλη την διάρκεια ο εισηγητής θα απαντάει στις ερωτήσεις των μαθητών.